12 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Ann Van Elsen: “Dan heb ik geen leven meer” 

Foto: DPG Media

Een dochter hebben in het eerste studiejaar, het doet wat met je als ouders. Ook Ann Van Elsen vindt het allemaal bijzonder spannend dat haar dochter nu leert lezen en schrijven. 

“Jackie-Lou is enorm plichtsgetrouw. Ook haar huiswerk maken vormt geen enkel probleem. Ze doet dat spontaan wanneer zij er zelf zin in heeft. En ik mag haar niet helpen. Zij is het kind dat mij gedwongen heeft om meer te leren loslaten, omdat ze op een heel andere manier door het leven wandelt”, legt Ann uit in Story. 

Jackie-Lou en June, de oudste dochter van Ann, zijn twee totaal verschillende types. Jackie-Lou is een echte waaghals die haar grenzen opzoekt, terwijl June nooit zo geweest is. 

Gelukkig voor Ann heeft ze het ook afgeleerd om voortdurend ongerust te zijn met een waaghals als Jackie-Lou in huis. 

“Dan heb ik geen leven meer. Ze heeft een sterk willetje. Of ik nu zeg dat ze de volgende keer voorzichtig moet zijn of niet: ze doet toch haar zin. Hetzelfde met haar muts wanneer het ijskoud is. June zette die vroeger altijd mooi op, maar Jackie-Lou komt buiten en zweert die meteen weg. Ze heeft haar eigen ideeën van hoe ze iets ziet of wil.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today