6 °C Antwerpen, BE
donderdag 27 januari 2022
6 °C Antwerpen, BE
donderdag 27 januari 2022

Ann Van Elsen onthult: “mijn grootmoeder overtuigde me naakt te poseren”

Ann Van Elsen
© Medialaan/Joe

#MeToo, het is een begrip dat ondertussen niet meer is weg te denken uit onze maatschappij. Het is een begrip dat nog maar een aantal jaren in onze maatschappij is geïntegreerd.

In de jaren 90 heerste er nog een heuse babecultuur. Een cultuur waar een decolleté garant stond tot succes. Ann Van Elsen werd Miss België in een tijdperk waar beauty belangrijker was dan brains. In Humo praat ze over de vroegere babecultuur en wat er ondertussen allemaal is veranderd.

“Door dit interview heb je mij aan het denken gezet. In hoeverre heb ik het spel van de babecultuur destijds meegespeeld en gevoed, bewust, maar ook onbewust. De tijdsgeest toen was zo anders. Mijn grootmoeder bij wie ik te rade ging toen Playboy me vroeg, vond het geweldig.”

Ann was niet meteen te vinden voor het idee om naakt te poseren. Het is dankzij haar grootmoeder dat ze het aanbod aannam. Haar groetmoeder zei: “Hadden ze het mij vroeger gevraagd, ze hadden me niet eens moeten betalen. Voor haar stonden zulke foto’s symbool voor de bevrijding van de vrouw.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today