10 °C Antwerpen, BE
zaterdag 23 april 2022
10 °C Antwerpen, BE
zaterdag 23 april 2022

Arnout Hauben: “Zij hebben mij meer opgevoed dan ik hen”

Arnout Hauben: “Zij hebben mij meer opgevoed dan ik hen”

Foto: VRT

Met ‘Dwars door de lage landen’ neemt Arnout Hauben ons wekelijks mee op de mooiste wandelroutes. Daar ontmoet hij de meest interessante mensen die maar wat graag hun levensverhaal vertellen aan Arnout. Mensen die een open boek zijn, zijn een godsgeschenk voor een programma zoals dat van Arnout. Maar zelf is Hauben niet het allergrootste open boek.

“Sommige mensen vinden van wel, maar aan de andere kant zit er ook een twijfelaar en een wroeter in mij. Met de jaren word ik wel rustiger, kan ik beter luisteren en heb ik leren relativeren. Dat maakt van mij een betere mens en een betere vader. Soms denk ik dat mijn kinderen mij meer hebben opgevoed, dan ik hen”, lacht Hauben in Dag Allemaal.

Arnout heeft veel geleerd van zijn kinderen de afgelopen jaren. “Dingen over het klimaat en voedsel, maar ook praten over gevoelens. Kwetsbaarheid durven tonen en onder woorden brengen. Emoties laten zien was vroeger een zwakte. Elke ouder wil z’n kind weerbaar maken, maar mijn kinderen hebben me geleerd dat je ook kwetsbaar moet durven zijn.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today