8 °C Antwerpen, BE
maandag 6 februari 2023
8 °C Antwerpen, BE
maandag 6 februari 2023

Aron Wade en Nick Delafontaine maken indrukwekkende start met psychologische thriller Duivelsengel

Memoire Perdue
© Mémoire Perdue

Mémoiré Perdue, een artistiek initiatief van Nick Delafontaine en Aron Wade ging op 2 maart in première met ‘Duivelsengel’ van Dennis Potter, in Theater Klokhuis te Antwerpen.

Het werd een stevige kluif voor het publiek dat een huiveringwekkende performance voorgeschoteld kreeg van Aron Wade, Bert Van Poucke, Birte Adriaensen en Pascale Wouters in de hoofdrollen. Regisseur Nick Delafontaine leverde een strakke regie af van dit bij-momenten-demonische stuk. Het jonge theatercollectief bewijst met deze tweede voorstelling dat ze blijvers zijn en dat de ambitie bijzonder hoog ligt.

Verhaal

In ‘Duivelsengel’ (Bitterzoet) vertelt Dennis Potter het verhaal van de familie Broex, brave burgers uit de middenklasse. Ze zouden een doodnormaal leven leiden, ware het niet dat hun dochter Caroline twee jaar geleden een zwaar auto-ongeluk heeft gehad en sindsdien leeft als een plant.

Vader en moeder hebben zich opgesloten in hun tragiek en de verzorging van hun dochter is het enige waarvoor ze nog leven. Plots duikt echter Maarten bij hen thuis op. Als een door God gezonden engel brengt hij verlossing en loutering voor iedereen. Maar is het de verlossing waarop iedereen wacht.

In 1982 werd dit stuk verfilmd met Sting in de hoofdrol, onder de naam ‘Brimstone & Treacle’.

Duidelijke ambities

Er is een bijzondere voorliefde voor repertoirestukken waarvan ze merken dat het publiek hier zeker interesse in heeft, maar het genre niet zo vaak meer gespeeld wordt in onze contreien. De mens is zijn verhaal. Steeds op zoek naar houvast en koestering, begrip en troost. Theater is de plek waar hij met zichzelf, auteurs en spelers in gesprek kan gaan. Confrontatie en loutering, reflectie en beleving. Mémoire Perdue wil zo’n plaats zijn.

Praktisch

  • Wanneer? 8-9-10 maart om 20u30 en 11 maart om 15u
  • Waar? Theater Klokhuis, Vlaams Fruit, Parochiaanstraat 4 2000 Antwerpen
  • Tickets en info: www.memoireperdue.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today