15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Klassieker ‘Hans en Grietje’ wordt gloednieuwe sprookjesmusical van Music Hall

hans en grietje
© Music Hall

Na het enorme succes en de fantastische reacties op de gloednieuwe versie van ‘Roodkapje’, gaat hetzelfde creatieve team voor Music Hall aan de slag met een andere absolute klassieker en zet de tanden in ‘Hans en Grietje’.

Het alom geliefde sprookje over broer en zus die in het peperkoekenhuisje ten prooi vallen aan de boze heks, wordt in een modern jasje gestoken en krijgt een frisse, interactieve, eigentijdse bewerking. We mogen ons dus opnieuw opmaken voor een sprankelende sprookjesmusical met een Vlaamse cast, aanstekelijke, originele liedjes, coole dansjes, verrassende personages en een gezonde dosis humor.

‘Whoppie en Floppie’ are back!

de audities voor ‘Hans & Grietje’ nog volop aan de gang zijn, kunnen er toch al twee op beide (lange) oren slapen. Whoppie en Floppie, de hilarische, kibbelende konijntjes met West-Vlaamse tongval die uitgroeiden tot absolute publiekslievelingen van jong en oud in ‘Roodkapje’, mogen zich opmaken voor hun tweede sprookjesmusical op rij. Benieuwd of ze ook ‘Hans en Grietje’ op hun eigen, bijzondere manier van dienst kunnen zijn in het bos…

Whoppie en Floppie kijken er alvast erg naar uit en kondigen in onderstaand filmpje, in geheel eigen stijl, hun deelname aan ‘Hans en Grietje, de sprookjesmusical’ aan:

Volg vanaf oktober 2018 het kruimelspoor van ‘Hans en Grietje’ naar Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent, en ga mee op zoek naar de wensput! Het wordt een avontuurlijke zoektocht door het grote toverbos, waar we tal van leuke personages tegen het lijf lopen. Zo komen we naast Whoppie en Floppie ook een echte prins met zijn lakeien tegen, en ontdekken we het lekkere, maar o zo verraderlijke, peperkoekenhuisje… Weerstaan Hans & Grietje de zoete verleiding van de heks? En vinden ze de weg terug naar huis? Het belooft een spannend avontuur te worden!

Ook nu zal de mooie Music Hall-traditie bewaard worden en kunnen de kids na afloop van de voorstelling op de foto met hun favoriete sprookjesfiguren, tijdens een geanimeerde meet & greet.

Praktisch

 • Stadsschouwburg Antwerpen
  – 28 oktober 2018 – 15u
  – 2 november 2018 – 11u en 14u
 • Ethias Theater Hasselt
  – 11 november 2018 – 14u
 • Capitole Gent
  – 22 december 2018 – 11u en 14u
  – 23 december 2018 – 11u en 14u
 • Stadsschouwburg Antwerpen
  – 4 januari 2019 – 14u en 16u30
  – 5 januari 2019 – 11u en 14u
  – 6 januari 2019 – 11u en 14u

Tickets & info: www.musichall.be

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today