12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 maart 2023
12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 maart 2023

Barbara Dex: ‘Vaak kletterende ruzie met papa gehad’

Foto: Photo News

Barbara Dex vertelde tijdens een interview met in Gazet Van Antwerpen dat het haar vader Marc Dex was die zich in de beginjaren van haar carrière over haar ontfermde. “Hij heeft dat supergoed gedaan, maar op een gegeven moment voelde ik dat het tijd werd om bij hem weg te gaan. Vanaf het moment dat ik niet meer onder zijn vleugels zat ben ik helemaal opengebloeid,” onthult de 46-jarige zangeres.

Barbara Dex beseft dat die uitspraak harder klinkt dan ze bedoelt. “Ik heb enorm veel respect voor mijn vader en blijf hem eeuwig dankbaar. Maar hij bepaalde wel wat er gebeurde, en ik heb heel vaak moeten knikken terwijl ik eigenlijk iets anders wilde.”

De zangeres geeft toe dat haar vader in haar plaats besliste en dat dat vaak aanleiding gaf tot ruzies. “We hebben vaak kletterende ruzie gehad. Logisch, wanneer je als vader en dochter elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds op pad bent, en dan ook nog eens in hetzelfde thuis thuiskom”.

Marc Dex wilde een tweede Ann Christy van zijn dochter maken en hamerde erop dat ze in het Nederlands bleef zingen. Maar Barbara Dex wilde vooral haar eigen weg zoeken.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today