9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Bart Appeltans: “Dat was een heel chaotische tijd”

Foto: VTM

Zo’n 7 à 8 jaar geleden begonnen de ouders van Bart Appeltans met hun gezondheid te sukkelen. Het werd zwaar voor Appeltans en hij vroeg veel van zichzelf en zijn lichaam. Op dat moment kwam ook televisiewerk in zijn leven en werd het plannen steeds moeilijker.

“Dat tv-werk was positief, maar dat maakte het er agendatechnisch niet makkelijker op. Tussen het telefoontje: ‘Ja hallo, we zoeken iemand voor een nieuw tv-programma, mogen wij eens langs-komen?’ en de eerste opnames van Blind gekocht lagen amper drie weken. Dus dat was een zeer chaotische tijd”, zegt hij in De Morgen.

Bart ging samen met Bea Vandendael en Dina Tersago aan de slag voor ‘Blind Gekocht’ en daar kende Bart veel leuke dagen, maar soms ook moeilijkere dagen.

“Halverwege het eerste seizoen moest ik toch even aan de noodrem trekken. Ik had energieke dagen, maar ook dagen dat ik compleet uitgeput was. Het waren enorme pieken, maar ook diepe dalen. Echt een avontuur, hoor. Want ik ben niet iemand van extremen. Ik hou van een rustig, kabbelend leven. Dat is ook een van de redenen waarom ik na vijf jaar beslist heb: mannen, het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb ervan genoten, maar het was tegelijkertijd heavy. Je mag weleens met je kop tegen de muur lopen en beseffen: het is oké om te stoppen, je hebt in dit project alles bewezen wat je kon.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today