14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Bart Kaëll: “Ik heb dat nooit geweten”

Bart Kaell
© Medialaan/VTM

Toen Bart Kaëll pas bekend was had hij al een aantal singletjes op de markt gebracht die allemaal een bescheiden succes kenden. Het is pas toen hij ‘La Mamadora’ uitbracht dat zijn carrière pas echt was vertrokken.

“Onder de noemer ‘La Matadora’ schreef ik over een vrouwelijke stierenvechter. Maar er werd mij aangeraden om daar ‘La Mamadora’ van te maken, de mama die Dora heet. Pas jaren later kreeg ik telefoon van Piet Roelen die toen met Helmut Lotti op tournee was in Latijns-Amerika”, begint Bart zijn verhaal in Primo.

Daar wist Piet hem een opvallend feit te vertellen, eentje dat Bart niet had zien aankomen. “Hij vertelde me dat in Latijns-Amerika ‘mamadora’ het Spaanse woord was voor ‘een vrouw die een man oraal bevredigt. Ik heb dat nooit geweten.”

Maar het is pas dankzij VTM en “Tien Om Te Zien’ dat heel Vlaanderen de muziek van Bart leerde kennen. Week na week stond hij op het podium en scoorde hij er de ene hit na de andere.

“Terwijl ik muziek bleef maken, werd ik door VTM ook ingelijfd als presentator. Ik presenteerde programma’s als de ‘Mini Playback Show’ en de ‘Soundmixshow’ en later ook het razend populaire ‘Rad van Fortuin’.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today