3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Bart Peeters: “De wereld is preuts geworden”

Er werden afspraken rond joints gemaakt

Foto: DPG Media

Als bekend persoon moet je tegenwoordig erg hard op je woorden letten. Je kan niet zomaar je mening geven of je komt heel snel onder vuur te liggen. En dat merkt ook zanger en presentator Bart Peeters, die vroeg vaak dingen heeft gezegd die hij niet kwaad bedoelde, maar die wel verkeerd overkwamen.

“De wereld is preuts geworden. Ik heb wel begrip voor die slingerbeweging: ik heb de tijd nog meegemaakt dat seks, drugs en rock-’n-roll als het allerhoogste gold in de muziekwereld, en ik wist toen al dat dat niet klopte. Om te beginnen moet je een onderscheid maken: seks is geweldig, drugs zijn nergens goed voor en rock-’n-roll is al te vaak pure aanstellerij. Mensen die die leuze belichamen, zoals pakweg The Rolling Stones, zijn er zelf al duizend jaar mee gestopt”, klinkt het bij Bart in Humo.

Doorheen zijn carrière heeft Bart ook Vlaanderen weten veranderen en dat vindt hij geen slechte zaak. “Ik heb nog geweten dat alcoholisme schering en inslag was, maar dat is nu nagenoeg verdwenen. Ik herinner me een teambespreking in Nederland waarin het cannabisgebruik aan banden gelegd zou worden: in plaats van de hele dag door joints te roken, spraken ze af om daar pas om vijf uur ’s avonds mee te beginnen. Dan zijn er nog veel uren te gaan, hoor.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today