17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Bart Peeters: “Die had beter een andere naam gekregen”

Bart Peeters: “Die had beter een andere naam gekregen”

‘The Masked Singer’ heeft ons weer wekenlang in de ban gehouden. Het verhaal van ‘The Masked Singer’ is een Belgisch verhaal, waar we trots op mogen zijn. Dave Heuten, een vriend van Ronny en Robert Mosuse is de man achter het concept. Hij haalde zijn inspiratie bij enkele marsmannetjes die hij op een tv-beurs tegen het lijf liep.

Zanger Bart Peeters kent Dave Heuten en kan iedereen verzekeren, ondanks het verzinnen van zo’n succesformat, is hij altijd een gewone man gebleven. “Ik blijf het knap vinden: zelf zag ik werkelijk niets in het oorspronkelijke concept. Al kan’t ermee te maken hebben dat ik het leerde kennen toen Gerard Joling er dolenthousiast over uitweidde in de talkshow; ‘De’ wereld draait door’ Gerard en ik zijn namelijk nog nooit allebei over hetzelfde dolenthousiast geweest.”, zegt Bart in Humo.

Bart begrijpt als geen ander wat een pak populair maakt en wanneer niet. “Ik begrijp de impact van iets als de Robots, mooi tot leven gebracht door Lize en Aster. Maar ik begrijp ook dat pakweg Flamme Fatale een minder goed kostuum had. Tine Embrechts, die erin zat, beschikt namelijk over curves die er echt mogen zijn, maar die werden door dat onflatteuze pak helemaal genivelleerd. Dat personage had beter Brandwondencentrum Neder-Over-Heembeek geheten.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today