21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Bart Peeters en Paul Jambers reizen af naar 1979!

Bart Peeters
© Medialaan/VTM

1979 is het jaar waarin Bart Peeters zijn ‘discogriet’ Anneke leert kennen. “Hoge hakken en grote liefde. Later kwam er ook wat meer diepgang bij”, lacht hij. Paul Jambers daarintegen, werd betaald om op vakantie te gaan voor de toenmalige BRT. Samen met Nathalie en Jonas – die zich met zijn pruik erg “the sun will come out tomorrow” van Annie voelt – duiken ze het verleden in. 

Wie weet nog waarom Michael Jackson als vogelverschrikker rondliep in 1979? Met welke ploeg Jean-Marie Pfaff voor het eerst kampioen werd? En waarom Micha Marah niet blij is met het lied waarmee ze naar het Eurovisiesongfestival mag? En heeft iemand nog een idee hoe de danspasjes ‘boogaloo’, de ‘mashed potatoe’, of de ‘camel walk’ eruit zien?

In 1979 kan je kiezen om als punker door het leven te gaan. Ben je meer into the groove, dan uit je je eerder als discokikker. Welke stijl verkiezen de jongeren in het publiek? Speelgoed in 1979 zag er ook helemaal anders uit dan nu. Bart en Paul onderwerpen een hype van vroeger aan een rudimentaire test. Vraag is echter of de Swooshball zovele jaren later ook nog standhoudt. En kunnen ze de klik-klakkers in de hand houden zonder de polsen te breken?

Wat Een Jaar! 1979, zaterdag 20 oktober 2018 om 20u40 bij VTM.  

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today