13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Frans Maas in monoloog van Eric Schneider

Frans Maas
© Fakkeltheater

Het Fakkeltheater presenteert ‘Ze zijn me vergeten’. Acteur Frans Maas brengt deze monoloog op beklijvende wijze. Het stuk is gebaseerd op de novelle ‘Firs’ van succesauteur Eric Schneider.

Eric Schneider is niet enkel een succesvol auteur maar ook een bijzonder acteur, met een rijke carrière in Nederland en Duitsland. In nauwe samenwerking met regisseur Ursul de Geer werd deze novelle tot monoloog herwerkt. De combinatie van de vertelling over een theaterleven en de bittere levenservaring die eindigt in een uitzichtloze situatie wekt diepe emoties op.

Vlaams acteur Frans Maas toerde succesvol door Nederland met deze monoloog. Nu is het de beurt aan Vlaanderen. ‘Ze zijn me vergeten’ is te zien van 28 november tot en met 2 december in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

Verhaal

Een oude man staat voor de spiegel. Zijn turbulente leven is stilgevallen, de lichten zijn gedoofd, het applaus is slechts herinnering. Kwetsbaar, maar met onverholen ijdelheid blikt de oude acteur terug op zijn carrière: de hoogtepunten en teleurstellingen, zijn seksuele escapades, de bizarre wendingen en lachwekkende momenten.

Alleen zijn dementerende vrouw, vroeger een gevierde actrice met beroemde toneelouders èn de flessen wijn in het gootsteenkastje houden hem nog op de been.

”Ze zijn me vergeten. Het leven is voorbijgegaan alsof ik nooit heb geleefd”, zegt hij tenslotte. Zinnen die hij niet zelf heeft bedacht, ze zijn van Tsjechov. Zinnen die hij als de oude bediende Firs, in ‘De Kersentuin’, eindeloos heeft uitgesproken, elke voorstelling, telkens weer. Er valt niets meer te spelen.

Praktisch

  • Waar? Zwarte Zaal – Fakkeltheater, Reyndersstraat 7 – 2000 Antwerpen
  • Info & tickets:  070 246 036 of www.fakkeltheater.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today