4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Bekijk de eerste beelden van ‘Geub’

Geub
© VRT/Eén

Eén verspreidt vandaag via sociale media en een.be de allereerste beelden van de achtdelige fictiereeks Geub, dit najaar te zien op Eén.

Geub is het resultaat van opnieuw een succesvolle samenwerking tussen België en Nederland. In deze nieuwe reeks gaat de vrouw van een fictieve Philippe Geubels (Philippe Geubels) ervandoor met de dertig jaar oudere charismatische Nederlander William Van Bronkhorst (Derek De Lint). Naast pensioengerechtigd, is William ook een bijna té sympathieke man die onmogelijk kwaad te krijgen lijkt. Al houdt dat Philippe niet tegen om geregeld toch eens een poging te ondernemen.

Diep vernederd en depressief, valt Vlaanderens populairste komiek terug op zijn moeder Sonja (Vera Van Dooren), die hem bijstaat met raad en wasmanden vol gestreken goed. Verder bestaat Philippes entourage uit zijn vaste technicus Dikke Dirk (Flor Decleir) en zijn beste vriend Pannenkoek (Joris Hessels). Zij doen wat ze kunnen om Philippe terug vrolijk te krijgen, maar veel is dat helaas niet.

Ook manager Johnny Braeckman (Jonas Geirnaert) lijdt onder Philippes liefdesverdriet. Door alle persoonlijke tegenslagen begint de carrière van Philippe te haperen en Johnny doet er alles aan om zijn goudhaantje terug een beetje op te blinken.

Of het ooit goed komt met zijn ex en zijn carrière, blijft doorheen de reeks koffiedik kijken. Tussen de huilbuien door, beseft Philippe echter wel dat hij na twaalf jaar huwelijk eindelijk nog eens van het vrijgezellenleven kan profiteren. Die pogingen verlopen helaas een pak minder vlot dan hij en zijn entourage hadden gehoopt.

Geub is dit najaar te zien op Eén. De reeks zal vanaf 5 april volledig beschikbaar zijn op Play en Play More van Telenet.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today