9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Ben Rottiers: “Mensen denken vaak onterecht dat we veel verdienen”

Dat is een misverstand

Foto: VRT

Op 1 juli 2022 valt het doek over de carrière van een van ’s lands bekendste koppen. Ben Rottiers, beter bekend als Pol uit ‘F.C. De Kampioenen’, zal dan officieus met pensioen gaan en geen nieuwe projecten meer hebben. De 64-jarige acteur heeft daar zelf vrede mee en vertelt er meer over in Dag Allemaal.

“Ik zit al een tijdje op een rustiger tempo”, vertelt hij. “De laatste jaren heb ik enkel nog mee ‘De Kampioenen Kerstspecial’ opgenomen als eerbetoon aan Johny Voners en ‘Amateurs’ geregisseerd bij een amateurgezelschap in Lier. Eigenlijk heb ik het gevoel dat ik al sinds het begin van de pandemie met pensioen ben”, aldus Rottiers.

Tijdens zijn carrière nam hij thuis ook met plezier de rol van huisman op zich. “Dat was te combineren met ‘F.C. De Kampioenen’, en verder ben ik niet fanatiek op zoek gegaan naar andere opdrachten.”

“Ik ben fier dat ik die keuze gemaakt heb. Als je een relatie en kinderen wilt, moet je daar opofferingen voor doen. En ook: ik ben in het genre van comedy geduwd. De mensen die voor subsidies zorgen denken: ‘Dat is commercieel, die mensen verdienen genoeg en zijn zelfbedruipend.’ Dat is níet zo.”

“Ik heb al op scène gestaan met mensen die overdag in een soap spelen of in een zaak broodjes gaan smeren”, besluit Ben Rottiers in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today