10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024
10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024

Ben Rottiers over ‘F.C. De Kampioenen’: “VRT probeerde om ons tegen elkaar uit te spelen”

VRT

Dat kampioen zijn plezant is, wordt op zomeravonden steevast in menig huiskamer meegezongen. Dat de acteurs allemaal plezier hadden in hun werk, is ook een vaststaand feit. Toch waren er in het verleden enkele strubbelingen tussen de cast en hun werkgever, VRT. Ben Rottiers vertelt er iets meer over in een interview met Dag Allemaal.

Op de vraag of ze slecht behandeld werden door de VRT, laat Rottiers het antwoord in het midden. “Ja en nee. Dat we meer dan tien jaar geen enkele vergoeding kregen voor de heruitzendingen heeft wel pijn gedaan. Misschien zijn we te weinig zakenmensen geweest.”

“Dat we ineens evaluatiegesprekken moesten doen of moesten ondertekenen dat we loyaal zouden zijn tegenover de zender, daar werd ik ook boos van. Alsof wij al die jaren nog niet getoond hadden hoe loyaal wij waren.”

“En hoe ze dan in 2009 voor ons beslisten om met de tv-reeks te stoppen… Maar kom, er zijn vooral ook heel mooie herinneringen”, zegt hij daarover in Dag Allemaal.

Mochten ze hem opnieuw vragen om de rol van Pol te vertolken in een nieuwe film, zou hij zeker ‘ja’ zeggen. “Maar dan moet er een goed scenario zijn én de meerderheid van de acteurs moet zeggen dat we ervoor gaan. Dan zal dat ook gebeuren.”

“Overleg, dat is altijd onze kracht geweest. De VRT heeft ons nooit tegen elkaar kunnen uitspelen, ook al heeft ze dat geprobeerd door ons individueel te benaderen om over die vergoedingen te praten”, besluit Rottiers.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today