9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Leah Thys na overlijden echtgenoot: “Geen van ons twee was gevaccineerd”

Leah Thys
Foto: VRT

Immens verdriet en tristesse heerst nog altijd ten huize Thys. Een jaar geleden moest Leah Thys afscheid nemen van haar echtgenoot Jos De Man, die op 88-jarige leeftijd overleed ten gevolge van corona. Ze gaf een openhartig interview aan Primo waarin ze een beeld schetst van hun leven samen.

Het is niet ieder koppel gegeven om de kloof van 50 jaar samen zijn te overbruggen, maar toch leken Jos en Leah daar moeiteloos in te slagen. Leah haalt een chinees gezegde aan dat precies omvat wat ze bedoelt.

Dat luidt: “Als je een vogeltje hebt, laat het dan vliegen. Als het terugkomt, is het van jou. Komt het niet terug, is het nooit van jou geweest.”

Hun relatie was gebaseerd op elkaar vrijheid gunnen en ieder z’n eigen ding te laten doen. Ze waren erg gelukkig samen, maar toen kwam plots corona. Eerst kreeg Leah het beestje te pakken, daarna Jos. Dat bracht, gezien zijn hoge leeftijd, de nodige risico’s met zich mee. De twee waren overigens nog niet gevaccineerd.

Leah is daar eerlijk over. “Niet dat we daar principieel tegen waren, verre van, maar door omstandigheden hadden we toen nog geen prik gekregen. Toen Jos het van mij overkreeg, is het allemaal heel snel gegaan. Vrijdagochtend gingen we naar het ziekenhuis, zondagavond is hij gestorven”, vertelt ze bedroefd. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today