9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Daarom zien we Leah Thys minder in Thuis

Foto: VRT

Het seizoen van ‘Thuis’ zit er weer op. De kijkers blijven achter met heel wat vragen, en op antwoorden is het nog even wachten. Voor wie er geen grote verhaallijn was weggelegd tijdens de seizoensfinale, was Marianne. Al had actrice Leah Thys daar een goede reden voor.

“De laatste tijd was het voor mij sowieso wat kalmer. Ik had de makers gevraagd om niet te veel te schrijven voor mij. Ik ben nog te moe. Ik heb nog altijd naweeën van covid en ik ben nog altijd in de rouw”, begint ze in Story.

Vorig jaar verloor Leah Thys haar man Jos aan de gevolgen van corona. Een jaar later voelt het verlies nog altijd erg pijnlijk aan en is het voor Leah een kwestie van dag per dag te overleven.

“Ik moet weer leren omgaan met tijd. Als je leven gestructureerd is met twee, en je eindigt alleen, dan moet je een nieuwe structuur vinden om die tijd op een andere manier in te vullen. Dat is heel moeilijk. Als iemand vraagt hoe het met me gaat, is mijn antwoord: dag per dag. Ik verwacht niet dat het verdriet ooit zal slijten.”

Jos en Leah waren 50 jaar samen, een droomkoppel. Maar wat was hun geheim? Leah verklapt het in Story. “Jos had zijn interesses en ik de mijne. De kracht van onze liefde was dat we elkaar vrijlieten.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today