9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Leah Thys: “Er is nauwelijks iemand die me herkent”

Foto: VRT

Op 2 mei was het een jaar geleden dat de man van actrice Leah Thys overleed aan corona. Het koppel was meer dan een halve eeuw samen en leerden elkaar kennen op de set van de serie ‘Beschuldigde, sta op.’. Op dat moment hadden ze elk nog iemand anders. Maar ware liefde komt altijd bovendrijven.

Leah en Jos hebben samen een buitenverblijf aan de Opaalkust. Ook al is Jos er niet meer, toch komt Leah er nog geregeld naartoe. “We kwamen vaak naar hier voor een weekendje. Ik vond dat altijd leuk, omdat ik niet hou van drukte. Hier valt echt niets te beleven”, zegt Leah in Het Laatste Nieuws.

De Opaalkust blijft een bijzondere plek voor Leah. “Hier vind ik de rust die ik nergens anders vind. Hier verblijven weleens Belgen in de buurt, maar als ik ga wandelen, is er nauwelijks iemand die ‘Dag Marianne’ zegt. En dat is precies wat ik nodig heb.”

Vanaf het moment dat Leah vrij is komt ze naar hun huisje in Frankrijk. En af en toe heeft ze geluk dat ze een minder drukke verhaallijn heeft in ‘Thuis’ en zo nog vaker naar Frankrijk kan trekken.

“Ik heb de makers ook gevraagd om niet te veel te schrijven voor mij. Ik ben nog te moe. Ik heb nog altijd naweeën van covid. Maar vooral: ik ben in de rouw, dat vraagt zijn tijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today