1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023
1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023

Bieke Ilegems: “Ik heb daarom het idee laten varen”

Bieke Ilegemes Erik Goossens Twee Sterrenrestaurant
© Medialaan/VTM

Ouder worden, niet iedereen heeft daar altijd veel zin in. Hoe ouder we worden, hoe meer kwaaltjes we krijgen of hoe minder snel we van kwaaltjes herstellen. Maar ouder worden heeft ook zo zijn charmes.

Maar dat is dan weer een kwestie van die charmes te weten omarmen. Dat weet ook Bieke Ilegems, die 51 jaar is en gelukkig getrouwd is met Erik Goossens.

“Heel je leven is een tocht naar je kern. Die kern raakt gaandeweg bedekt door laagjes, zoals waarden die ons worden opgedrongen, meningen van anderen of materiële verlangens. Hoe ouder ik word, hoe makkelijker ik al die laagjes kan afpellen en hoe dichter ik tot bij mijn ware ik geraak”, zegt Bieke in Goed Gevoel.

Bieke vergeleek zich vroeger heel vaak met andere vrouwen, maar daar is ze heel snel vanaf gestapt. Maar toen ze een boek wou schrijven, flitsten de mogelijke negatieve commentaren van anderen toch weer door haar hoofd.

“En daardoor heb ik het idee laten varen. Terwijl negatieve commentaren van anderen meestal een projectie zijn van zaken waarmee ze zelf worstelen. Ook dat heb ik geleerd met ouder worden. Ondertussen weet ik dat succes niets te maken heeft met goede recensies of met hoeveel geld er op je bankrekening staat. Succes heeft te maken met houden van wie je bent, van wat je doet en van hoe je dat doet.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today