5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Birgit Van Mol in paniek na hartproblemen bij zoontje Otis: “levensbedreigende situatie”

Foto: DPG Media

Birgit Van Mol breekt in Story een lans voor een uitgebreide sportscreening. Tien jaar geleden werd bij haar toen zesjarige zoontje Otis immers een hartprobleem vastgesteld tijdens zo’n sportkeuring.

Toen Otis zich wou aansluiten bij de plaatselijke voetbalclub vroegen ze standaard om een medische check-up. Bij het cardiogram werd uiteindelijk duidelijk dat Otis leed aan een ernstige vorm van Wolff-Parkinson-White, een aangeboren hartafwijking.

Otis moest zo snel mogelijk een operatie ondergaan, maar uiteindelijk zou het twee maanden duren voor er een afspraak gemaakt kon worden. “Dat was niet de makkelijkste periode”, geeft Birgit Van Mol toe in Story.

Otis was immers geschrokken door het nieuws van de dokters maar mama Birgit en papa René wilde hu zoon zo normaal mogelijk laten leven tot de operatie kon doorgaan.

“Hij heeft niet beseft dat het een levensbedreigende situatie was”, slaakt Birgit Van Mol een zucht van opluchting in Story. De operatie werd een succes en loste het probleem ook definitief op.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today