18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Birgit Van Mol: “Ze weten niet wat ze nog meer kunnen doen”

Foto: VTM

Birgit Van Mol en haar man René waren de beste vrienden toen ze een relatie met elkaar begonnen. Ze kwamen allebei uit een gestrande relatie en René was 14 jaar ouder dan Birgit. Het was ook geen makkelijke opgave om dat tegen haar ouders te gaan vertellen.

“René werd niet op applaus onthaald. Tot ze hem beter leerden kennen”, begint Birgit in Dag Allemaal. Gelukkig sloten haar ouders hem in hun hart en zijn ze nu ook dol op hun schoonzoon. Ook zij steunen hem volop sinds hij acht jaar geleden ziek is geworden.

“Er is bij hem de ongeneeslijke auto-immuunziekte MCTD vastgesteld in een zeldzame vorm en erge graad. Het is een grillige ziekte en we hebben weer zware maanden achter de rug met spoedopnames in ziekenhuizen. Dokters hebben hem nog eens goed onderzocht, maar ze weten niet wat ze nog meer kunnen doen.”

Birgit en René houden zich vast aan de humor in hun leven, alleen zo lukt het hen om met de ziekte om te gaan. “Het is bijtende galgenhumor soms, maar het maakt toch allemaal wat draaglijker.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today