17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 20 juli 2021
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 20 juli 2021

Bo Van Spilbeeck aangedaan na haatreacties: “ik was een schande voor het land”

Bo Van Spilbeeck
Foto: Photo News

Bo Van Spilbeeck kreeg vooral positieve reacties op haar coming-out, maar toch waren er vooral op sociale media ook heel wat haatreacties te lezen.

“Ik heb zeker in het begin toch wat bagger over mij heen gekregen op sociale media”, getuigt Bo in De Morgen. “Ze hadden mij gewaarschuwd om dat niet te lezen, maar je doet dat toch.”

“Het Laatste Nieuws had een positief artikel over mij gebracht, maar op hun Facebookpagina vonden sommige lezers het toch nodig om te reageren met ‘da blijft ne vent’ of ‘hij is een schande voor ons land’.”

“Natuurlijk komt zoiets hard aan”, geeft de journaliste ruiterlijk toe. Ik herinner me een van de eerste familiefeestjes nadat ik Vlaanderen over mijn trans zijn had ingelicht. Ik was op mijn smartphone aan het scrollen en zag weer zo’n reactie. Ik was daar toen echt van aangedaan.”

Maar na verloop van tijd leer je dergelijke haatreacties relativeren. “Het is een absolute minderheid van mensen met een redelijk simplistisch wereldbeeld”, beseft Bo. Toch durfde zij niet delen met haar echtgenote hoe de berichten haar raakten.

“Ik wilde haar daar niet mee lastigvallen. Ik heb haar onvoorwaardelijke steun en daar prijs ik me gelukkig mee”, aldus Bo Van Spilbeeck in De Morgen.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today