10 °C Antwerpen, BE
woensdag 22 maart 2023
10 °C Antwerpen, BE
woensdag 22 maart 2023

Camille wilde ermee kappen: “Het is genoeg geweest”

Foto: VTM

Wat een drukke, maar prachtige zomer is het toch geworden voor zangeres Camille Dhont. Zowat elke dag stond ze op het podium en soms zelfs meerdere keren per dag. Voor de jonge zangeres een droom die werkelijkheid werd.

“Ik wilde dit al van kinds af aan, en er was gewoon geen plan B, moest het niet lukken. Natuurlijk dacht ik als kind niet: ik wil zwerver worden. Ik had gewoon geen andere droom dan zingen. En stiekem ook acteren”, geeft Camille toe in Gazet Van Antwerpen.

En om haar droom waar te maken, had Camille veel over. Ze deed tientallen audities, maar ze haalde het vaak elke keer net niet. Zo heeft ze zelfs auditie gedaan voor ‘The Voice Kids’. Eentje dat de uitzending nooit heeft gehaald.

“Er is één moment geweest waarbij ik dacht: nu kap ik ermee. Ik greep toen naast de rol omdat ik te netjes sprak. Je moet weten: thuis, in Wevelgem, spraken we altijd AN en geen West-Vlaams. Toen heb ik echt gedacht om ermee te stoppen. Ik was te ontgoocheld elke keer en ik vond het niet meer leuk.”

Maar de droom was te groot en Camille begon aan een musicalopleiding. Bovendien vond er nog een tweede auditieronde plaats voor ‘#LikeMe’ en waagde ze toch haar kans. “Het productiehuis zei toen: jij hoeft niet meer te komen, want we weten wat je kan. Maar ik wou toch opnieuw auditie doen. Ze waren toen verbaasd hoe hard ik vooruit was gegaan. ‘Jij bent gewoon de rol’, zeiden ze toen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today