10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Vincent Banic: “Om tien uur ’s ochtends dronk iedereen mee”

Foto: VTM

De voorbije maanden waren bijzonder spannend voor Guido Van den Bossche in ‘Familie’ Hij werd plots, ongewild weliswaar, een drugskoerier en dat bracht hem in heel wat moeilijkheden. Het lijdde zelfs tot de arrestatie van zijn personage.

En ondanks dat Vincent Banic uit de reeks wilde geschreven worden, was de verhaallijn niet een idee van hem. “Maar ik heb er wel met de schrijvers over gepraat. Ze stonden ook open voor mijn suggesties. Ik ben wel blij met deze oplossing, want Guido had ook kunnen sterven door een kogel van Mira”, vertelt de acteur in Tv Familie.

De collega’s van Vincent hebben begrip voor zijn keuze, maar reageerden ook met gemengde gevoelens. Sommigen waren erg geschrokken.

“Het was een beetje zoals warme reacties in je echte familie: je beschouwt hen als een belangrijk klankbord, hé. Maar ik voelde me vooral gesteund.”

De laatste opnamedag ligt al even achter de rug, maar Vincent is die nog lang niet vergeten. “Ik had nog een scène met Yanni Bourguignon, die Cédric speelt. Nadien trakteerde ik iedereen op een Kroatisch schotje. Het was tien uur ’s morgens, maar iedereen dronk toch mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today