10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Caroline Maes: “Dat zal je nooit in ‘Familie’ zien”

DPG Media

Wie op de set van ‘Familie’ komt en die moet enkele intieme scènes spelen, die kan tegenwoordig ook beroep doen op de intimiteitscoach van de opnameploeg. Dat is niemand minder dan actrice en collega van de acteurs Caroline Maes.

Sinds kort begeleid zij andere acteurs bij scènes waarin veel van hen wordt gevraagd en waarbij ze soms diep moeten gaan om de rol geloofwaardig te kunnen neerzetten.

“Sommige van de ploeg vinden het belachelijk zo’n intimiteitscoach, anderen zijn blij. Achteraf zijn ze ook tevreden dat ik er was. In het begin is het soms wel zoeken. Want wanneer ik op een set arriveer, weet niet iedereen goed wat ik kom doen. ‘Komt ze hier een beetje voor politie spelen?’”, vertelt Maes in Primo.

Je zou het niet meteen verwachten dat ‘Familie’ een intimiteitscoach nodig heeft, maar toch werd al snel duidelijk dat het zeker geen kwaad kon.

“Bij ons zal je nooit expliciete vrijscènes zien, hooguit insinuaties en aanzetten tot het bedrijven van de liefde… Maar toch willen de makers van ‘Familie’ wat meer pit en intimiteit in de reeks. Mijn rol als intimiteitscoach beperkt zich trouwens niet enkel tot vrijscènes. Het geldt ook voor scènes waarbij bijvoorbeeld fysieke aanraking nodig is of wanneer er gekust moet worden.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today