5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Cath Luyten presenteert nieuwe show Vandaag Over Een Jaar

Cath Luyten
Foto: VRT

Vanaf donderdag 15 maart ontvangt Cath Luyten in het nieuwe Vandaag Over Een Jaar wekelijks een aantal gewone Vlamingen die in 2017 iets bijzonders wilden realiseren – zowel grote als kleine plannen.

“Een jaar lang hebben mijn gasten gezwoegd, geploeterd en gestreden. Voor dat ene, ultieme doel. Voor iets wat hun leven beheerste en wat hen in de weg stond gelukkig te zijn,” steekt Cath Luyten van wal. “Stuk voor stuk hebben deze mensen me verbaasd met hun doorzettingsvermogen. Ik was voor hen een luisterend oor. Het idee een jaar later weer op mijn zetel te zitten, was de enige stok achter de deur. Maar wel ’n goeie.”

Cath ontvangt onder andere Sofie, die graag een lief zou hebben, Jean-Paul die zijn vliegangst wil overwinnen, Shari en Ivo die zwanger willen raken, Pauline en Ann die de Mont Ventoux willen beklimmen met de fiets, en Lauren die na een zware ziekte weer een dansoptreden wil geven.

“Wat wil jij vandaag over een jaar bereikt hebben?”

Met deze vraag opent Cath Luyten telkens het gesprek dat ze voert met de deelnemers die langskomen in de studio. Allemaal mensen die zichzelf een bijzonder doel stelden voor 2017. Een doel dat zo belangrijk voor hen was, dat het hun leven zou veranderen als ze het haalden.

Wat die dromen waren, was heel uiteenlopend. Maar één ding hadden al deze mensen gemeen: ze waren vastberaden om hun doel te bereiken en gaven zichzelf daarvoor exact één jaar. Nadat de deelnemers Cath hun persoonlijke missie hebben verteld, verlaten ze onder luid aanmoedigend applaus de studio door de ‘Vandaag’-deur.

Hebben ze hun doel gehaald?

Twaalf maanden nadat ze de studio zijn uitgewandeld, stappen de deelnemers een voor een de studio opnieuw binnen, deze keer door de ‘Over een jaar’-deur. Ze vertellen Cath of ze hun doel hebben bereikt, hun plan hebben uitgevoerd, hun droom hebben gerealiseerd. Samen met de kijkers en met hen herbeleeft Cath de belangrijkste momenten uit hun bewogen jaar.

Vandaag over een jaar

Tien weken lang wordt de kijker meegenomen op een reis door de tijd. Want terwijl er in werkelijkheid een jaar is voorbij gegaan tussen de twee momenten dat de deelnemers bij Cath in de studio zaten, gaat er op televisie slechts een paar seconden over. Enkele ogenblikken nadat de kijkers de gasten hebben zien afscheid nemen van Cath, zien ze hen immers weer de studio binnenstappen en komen ze meteen te weten of de deelnemers hun doel al dan niet bereikt hebben.

Cath ontvangt haar gasten een jaar na datum in dezelfde studio. Ook Cath zelf is geen haar veranderd en draagt zelfs dezelfde kledij als het jaar voordien. Maar elke deelnemer heeft zijn of haar leven op een paar seconden tijd een nieuwe wending gegeven. Of niet.

Vandaag Over Een Jaar, vanaf 15 maart elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today