19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Collega’s ontroeren Niels Destadsbader in Liefde Voor Muziek

niels destadsbader
© Medialaan/VTM

De hitmachine van Liefde voor Muziek draait opnieuw op volle toeren. Aflevering 1 bracht een eerste zomerhit voort en katapulteerde Niels Destadsbader naar de eerste plaats in de iTunes top 10. Een top die wordt aangevuld met 5 andere Liefde voor Muziek-songs. Van de legendarische meezingers van The Dinky Toys gaat het op maandag 23 april 2018 naar het recentere repertoire van Niels Destadsbader. In een aflevering vol humor en plagerij wordt er ook een traan weggepinkt wanneer K’s Choice onbewust een gevoelige snaar raakt bij Niels.

“Er is maar één nummer waar ik schrik voor heb en dat is Speeltijd”, kondigt Niels aan. “Het gaat over mijn beste vriend Robbie, die ik verloren heb en is sowieso het meest persoonlijke nummer dat ik ooit geschreven heb. Alleen al voor wie dit gaat brengen ben ik zenuwachtig, laat staan voor wat ze ermee gedaan hebben.” Het is Jasper Steverlinck die de druk op zijn schouders voelt toenemen. Hij neemt met trillende handen plaats op het podium. “Ik ga dit met heel veel respect doen”, klinkt het. Maar ook K’s Choice grijpt Niels naar het hart. Sarah en Gert kozen het betekenisvolle Hou Je Me Vast. “Ik speelde dit op de begrafenis van Robbie”, vertelt Niels. “Hij was grote fan van K’s Choice, dus zou dit geweldig gevonden hebben.”

Silvy De Bie brengt maandag een bijzondere versie van Hey Pa. “Een versie die je misschien niet van mij zal verwachten.” Met een subtiele country sound verrast ze haar collega’s. Een vleugje country zit er ook in Helmut Lotti’s cover van Sara. Hij stapt af van het Nederlands en liet een Engelstalige tekst schrijven door zijn partner Marieke.

Dat Sharon den Adel voor Vandaag zou kiezen, stond volgens Niels in de sterren geschreven. “Dit is niet iets dat ik dagelijks doe, maar deze song is melancholisch en heeft een hele mooie tekst”, vertelt ze. Sharon kiest dan ook resoluut voor een cover in het Nederlands.

Cocojr. vond met Het Licht Gaat Uit een nummer dat volledig in zijn straatje ligt. “Over de vleselijke liefde”, legt hij uit. “Ik heb er Het Licht Blijft Aan van gemaakt.” Helmut Lotti verwacht zich aan een kinky versie. Niels sluit zijn aflevering af met een song waarop hij stiekem jaloers is: Vreemde Handen van zijn idool Marco Borsato.

Liefde Voor Muziek, maandag 23 april 2018 om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today