12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Ruud De Ridder krijgt stank voor dank

© Echt Antwaarps Teater

Het gaat Ruud De Ridder de laatste tijd niet voor de wind. Of dat is alleszins toch het geval voor Henri De Mulder, het personage dat hij neerzet in het nieuwe blijspel ‘Stank voor dank’ van ’t Echt Antwaarps Teater. Het stuk ging deze week in première en is meteen het voorlaatste voor dit speelseizoen.

Henri De Mulder (Ruud De Ridder) is een man uit de duizend. Akkoord, hij is gescheiden en heeft ietwat vreemde eetgewoonten, maar hij staat voor iedereen klaar. Daar maken mensen al eens graag misbruik van. Eerst is er Julie (Nicole Laurent), de ex-vrouw van Henri met wie hij samen dochter Eva (Charlotte Wellens) heeft. Julie is net gescheiden van Robert, of was het van Norbert, Albert of Prosper? Hoe dan ook komt zij aankloppen bij haar vredelievende ex-man en weet hem handig om de tuin te leiden om enkele euro’s aan haar te schenken om haar leven weer op de rails te krijgen. Henri doet het financieel uitstekend en helpt haar dan ook graag.

Ook zus Simone en haar man François komen een kleine aalmoes tussen de 15.000 en 25.000 euro vragen. Telkens met de glimlach. Op de koop toe komt neef Benny (Nick Delafontaine) een weekendje de cabriolet van zijn lieve nonkel vragen en heeft dochter Eva het leuke nieuws dat ze binnen de paar maanden gaat trouwen, bouwen en opnieuw gaat studeren. Wie gaat dat betalen? Juist! Tot het noodlot toeslaat en Henri van de ene op de andere dag zonder inkomen zit. Vanaf dan gaan de poppen helemaal aan het dansen, met enkele levensgerelateerde scènes tot gevolg.

Komende producties

Vanaf 19 mei staat het laatste stuk van het huidige speelseizoen op de planken: ‘Ik ben in m’n gat gebeten’. Acteurs met dienst zijn Ruud De Ridder, Anke De Ridder, Aron Wade en Nick Delafontaine. Daarna sluit ’t Echt Antwaarps Teater zijn deuren anderhalve maand en keren ze op 18 augustus terug met een zomerblijspel. Meteen ook de start van seizoen 2018-2019, het allerlaatste seizoen in eigen huis.

Dat betekent dat u, ‘Stank voor dank’ inclusief, nog slechts negen keer de kans heeft om een show bij te wonen in de vertrouwde locatie. Iets wat u naar onze mening zeker niet mag laten liggen. Hun laatste seizoen in eigen huis opent om 18 augustus 2018 met ‘Een surpries in mijn valies’ en eindigt op 21 juni 2019 met ‘Tomatte Cravatte’. Opmerkelijke namen in dat nieuwe seizoen zijn onder meer acteurs Peter Van Asbroeck en Ann De Winne.

Praktisch

Het huidige stuk loopt nog tot en met zondag 13 mei in ’t Echt Antwaarps Teater. Tijdig tickets bestellen begint een absolute must te worden, want de ticketverkoop loopt de laatste maanden als een een hogesnelheidstrein! Bestellen kan via 03 231 64 64 of de website van ’t Echt Antwaarps Teater. Zo hebt u toch nog de kans om Ruud De Ridder een hart onder de riem te steken vooraleer hij vanaf 19 mei ‘in zijn gat gebeten’ wordt.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today