19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Met Sandra Bekkari’s keuken naar een perfecte beach body

Sandra Bekkari
© Medialaan/VTM

De zomer lonkt, de kleedjes worden korter en iedereeen begint te dromen van een bikini body. Goed nieuws, want in Open Keuken van maandag 23 tot vrijdag 27 april geeft Sandra Bekkari inspiratie voor een gezond ontbijt en enkele tussendoortjes. Een stapel American pancakes, een pittige hummusdip of een verfrissend ijsdrankje: op je lijn letten was nog nooit zo lekker.

Op maandag maakt Sandra iedereen warm voor kikkererwten, een ingrediënt dat niet alleen lekker, maar ook enorm veelzijdig en voedzaam is. Ze gebruikt de kikkererwten in een ovenschotel met gevulde aubergines met ricotta en tomatensaus. Nadien bereidt ze een hummus on the go. “Twee gerechten waar je helemaal van opkikkert!”.

Hotdogliefbbers opgelet, want dinsdagavond maakt Sandra haar versie van een over-the-top ‘haute dog’, met gepofte zoete aardappel en veel groenten. Nadien zorgt ze voor verfrissing met een ijsdrankje van banaan en bessen, heerlijk om uit te lepelen.

Op woensdag staan twee zomerse en zuiderse gerechten op het menu: groententortilla’s met paprika en spinazie in een handig meeneemformaat en gegrilde zeeduivel met mango, komkommer en een zomerse yoghurt-citroendressing.

Donderdagavond schotelt Sandra een gezond ontbijt voor: Amerikaanse pannenkoeken met aardbeien en ricotta. “Pannenkoeken eten én op je lijn letten, fantastisch toch?”. Een frisse smoothie op basis van peer en matcha en een portie edamamebonen maken de dag compleet.

Op vrijdag droomt Sandra al weg naar het bbq-seizoen met een recept voor lamsspiesjes met gegrilde nectarines. Daarna maakt ze een koud soepje op basis van komkommer, ananas en avocado.

Open Keuken, van maandag tot en met vrijdag om 18u bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today