18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

D-day voor Karen Damen: eerste soloplaat ligt in de winkel!

Karen Damen
© Kajen

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest rond Karen Damen en haar plaat.  Feit is: het kleinnood ligt vanaf vandaagin de winkel. Of ‘Een Ander Spoor’ een goede plaat is, laten we aan u over maar feit is dat Damen haar droom achterna is gegaan. Dat alleen al strekt haar tot eer!

Het hoge woord is eruit! Karen Damens eerste muzikale boorling ligt vanaf vandaag in de winkelrekken.  Het is een plaat met heel diverse songs waarbij Karen Damen vaak flirt met de limiet van haar muzikale kunnen.  “Dat ga ik niet ontkennen. Ik heb ook nooit beweerd dat ik de beste zangeres ben. Ik heb een beperkt stembereik. Maar ik gebruik tenminste geen autotune,” pareert de zangeres de kritiek.

Eén ding moet je Damen alvast nageven: ze heeft bij het (laten) maken van de plaat alvast haar zin gedaan.  “Er staan nummers op het album die nooit in je hoofd zullen blijven hangen, zoals dat met de nummers van K3 wel het geval was.  Maar dat kan me niet schelen.  Ik heb volledig mijn zin gedaan.  Al hoop ik natuurlijk wel dat de plaat verkoopt.”

Bij het maken van haar plaat kreeg La Damen de hulp van ondermeer Daan, Regi en Raymond Geerts van Hooverphonic.  Ook Tourist LeMC en zelfs Jelle Cleymans duiken in de credits op.  Als we er één ding uit kunnen afleiden is het wel dat Karen Damen niet voor één stijl te vangen is.  Benieuwd of die mix aan stijlen ook het publiek kan bekoren.

Dat publiek kan Damen 16 maart trouwens aan het werk zien in de Antwerpse Lotto Arena.  Van de 5000 beschikbare tickets zijn er al ongeveer 4000 de deur uit.  Niet slecht dus.  Op plaat klinkt Karen Damen niet slecht.   Dat konden we ook al opmaken uit de singles ‘Hoge Bomen’ en ‘Ander Spoor’.  Of ze zich live ook staande weet te houden: daar weten we binnenkort het antwoord op!

‘Een Ander Spoor’ van Karen Damen is vanaf vandaag fysiek en als download verkrijgbaar.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today