4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Daarom begrijpt Louis Talpe zichzelf niet.

Louis Talpe in Tegen De Sterren Op
© Medialaan/VTM

Sinds 12 september kunnen we op één genieten van ‘Onder Vuur’. Een reeks over het brandweerkorps van Oostende met in de hoofdrollen Maarten Ketels, maar ook Louis Talpe. Louis die we vooral kennen als Mega Toby uit Mega Mindy probeert met zijn rol in ‘Onder Vuur’ een andere kant van zichzelf te laten zien. En daar lijkt hij goed in te slagen. Louis en zijn collega’s zetten zeer overtuigend hun rol neer als brandweermannen en vrouwen en zorgen in de serie voor spectaculaire scènes. Maar een echte brandweerman worden, dat zit er voor Louis toch niet in.

“Als ik nu ‘ja’ zeg, op de vraag of ik de kwaliteiten heb om een echte brandweerman te worden, gaan er veel brandweermensen lachen. Een brandweerman zit 80% van de tijd op zijn knieën of gehurkt. Ik kan dat niet langer dan tien seconden. Maar de durf, het fysieke, het teamwork en de drang om te helpen, heb ik wel. Dat laatste zelfs steeds meer.”, vertelt Louis over zijn brandweercapaciteiten in Het Nieuwsblad NU.

Talpe is laaiend enthousiast over ‘Onder Vuur’. “Visueel, is het het mooiste wat ik ooit heb gemaakt”, vertelt hij trots. “Ik geloof in de reeks omdat ik ervan genoten heb om ze te maken. Omdat de groepsdynamiek zo fantastisch was en er zeer authentiek gespeeld wordt. Het West-Vlaams helpt daarbij. Ik hoor het Joost Wynant, de regisseur, nog zeggen: ‘Het mag nog platter jongens, we zijn in Oostende’. En ik: Ik versta mijzelf bijna niet”, lacht Louis.

‘Onder Vuur’, elke zondagavond om 20u50 op één.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today