14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 26 oktober 2021
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 26 oktober 2021

Daarom is de verhuis van Gordon geen evidente keuze

Foto: DPG Media

Binnenkort verhuist Gordon naar Dubai, een bewuste keuze voor de zanger. Hij staat al meer dan 30 jaar in de spotlights en de zanger snakt naar wat rust en een plek waar hij die rust kan vinden. Hoewel Gordon van de aandacht en bekendheid geniet, heeft hij er op bepaalde momenten toch eventjes genoeg van. “Ik zeg niet dat ik het als een last zie, maar het is me overkomen. En ik ben bekend geworden in een tijd zonder het vergrootglas van de sociale media. Vroeger hadden mensen ook wel een mening over mij, maar die hoorde je niet”, verklaart Gordon zijn keuze om te verhuizen in Dag Allemaal.

Gordon is in Vlaanderen en Nederland de laatste weken een veelbesproken figuur. De zanger werd afgerekend op zijn opmerkingen in “K2 zoekt K3” en ook daarnaast is zijn uitgesproken persoonlijkheid veelbesproken. “Of je houdt van me of je haat me. En wanneer je me haat, ga je van me houden. Vind ik niet erg hoor, niet iedereen hoeft mij aardig en perfect te vinden, want dat ben ik ook niet. Alleen: er zijn grenzen. Als iemand je gaat bedreigen, oproept tot homohaat of discriminerende dingen gaat zeggen… Daar moet regelgeving voor komen vind ik.”

Zoals Gordon het zelf zo mooi omschrijft kan niet iedereen van hem houden. Dat hij bedreigingen krijgt, dat gaat ook voor hem een stap te ver. Gordon, die alle haat en reacties gemakkelijk van zich kon afzetten, gaat de laatste tijd anders om met alle kritiek die hij krijgt. “Als je ziet wat er de afgelopen jaren is gebeurd, recent ook de moord op Peter R. de Vries… Dat is toch beangstigend. We zijn aan het verharden, vind ik. Die mensen denken dat ze anoniem achter hun laptop alles kunnen zeggen wat ze willen. Ik heb zes mensen aangeklaagd, de politie is nu met een onderzoek bezig. Ik ben altijd vrolijk en doe geen vlieg kwaad. Het is triest en bizar dat ik bij sommige mensen gevoelens oproep van haat.”

Dat Gordon naar Dubai verhuist is geen evidente keuze, want daar is homo zijn verboden. “Maar het wordt wel gedoogd. Er wonen daar zoveel homo’s, er zijn ook gayclubs. Je moet gewoon respect hebben voor de cultuur waar je gaat wonen, dat zou overal zo moeten zijn. In het openbaar ga ik niet intiem worden, dat hou ik voor thuis. Ik ga niet op straat lopen zoenen of wat dan ook. Misschien zal het even raar zijn dat ik de hand van mijn vriend niet kan vasthouden op straat, maar dat is geen ramp.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today