28 °C Antwerpen, BE
vrijdag 9 juni 2023
28 °C Antwerpen, BE
vrijdag 9 juni 2023

Daarom mag je de MIA’s morgen niet missen!

Mia's - Stan Van Samang
© Facebook MIA's

Elk jaar opnieuw kijkt de hele Vlaamse muzieksector vol spanning uit naar de uitreiking van de Music Industry Awards. Ook voor de kijkers van Eén belooft het morgenavond weer één groot muziekfeest te worden.

Waarom moet je morgenavond kijken?  We geven je alvast tien redenen om de liveshow op Eén morgen mee te volgen!

Adriaan Van den Hoof en Julie Van den Steen als presentatieduo

Voor de allereerste keer presenteren Julie, presentatrice bij MNM en Eén, en Adriaan, presentator van Sorry voor alles op Eén, samen op televisie.

Spraakmakende optredens

Van Lost Frequencies, Coely, Bazart, Tamino, Blanche, Niels Destadsbader, Oscar And The Wolf en Raymond van het Groenewoud.

Spetterende show en indrukwekkend decor

Paleis 12 wordt opnieuw omgetoverd tot een feestpaleis waar de vonken letterlijk van afspatten, met mega videoprojecties, lasers, confettikanonnen, dansers, stroboscopen en vlammenwerpers.

Welke outfit zal Max Colombie dragen?

Max Colombie van Oscar And The Wolf komt ook naar de MIA’s. We zijn benieuwd naar zijn outfit!

Speciale prijs te winnen

Tijdens de show wint één gelukkige kijker een wel heel speciale prijs: de unieke MIA-gitaar die door de aanwezige genomineerde artiesten is gesigneerd.

Regisseurs Adil en Bilall uitreikers gloednieuwe MIA-award Urban

Urban is ondertussen wereldwijd een erg populair muziekgenre en dat verdient natuurlijk een eigen categorie. Wie beter om de award voor de allereerste keer uit te reiken dan Patser-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah?

Wint Regi zijn allereerste solo MIA?

Regi staat al twintig jaar aan de top van de Vlaamse dancemuziek, maar scoorde dit jaar zijn allereerste solo-hit. Hij kan in de categorie ‘Hit van het jaar’ misschien zijn eerste solo MIA winnen, maar met Van Echelpoel, Milo Meskens en Blanche is de competitie zwaar.

Veel bekend volk

Er is een indrukwekkend lijstje prominente persoonlijkheden die in de show hun opwachting maken om een MIA uit te reiken, onder meer Tom Waes, Jacques en Julie Vermeire, Linde Merckpoel, Danira Boukhriss-Terkessidis, Aster Nzeyimana, minister Sven Gatz, Goedele Wachters, James Cooke, Gers Pardoel en Arno.

Daarnaast zijn zowat alle genomineerden, waaronder Milo Meskens, Warhaus, Bart Peeters, Intergalactic Lovers, De Romeo’s en Laura Tesoro, aanwezig. Het wordt uitkijken naar wat ze zullen dragen op de rode loper.

Verbetert Oscar And The Wolf zijn persoonlijk record uit 2014?

Oscar And The Wolf won bij zijn debuut in 2014 maar liefst drie MIA’s. Dit jaar heeft Max Colombie met Oscar And The Wolf zes nominaties. Wordt hij de grote slokop van de show?

En last but not least: Raymond van het Groenewoud ontvangt de Lifetime Achievement Award

Raymond wordt op het MIA-gala in de bloemetjes gezet. Raymond heeft zelf ook een surprise in petto: samen met een verrassingsgast brengt hij een scheurende versie van een oude klassieker. We zijn alvast benieuwd!

De awardshow van de MIA’s: op dinsdag 30 januari om 20u35 live op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today