13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Ongeziene start voor Patser!

Patser
© KFD

Patser, na Image en Black de derde langspeelfilm van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah kent een explosieve start.

Na vijf dagen programmatie heeft de film al bijna 82.000 bezoekers op de teller staan. Geen enkele andere Vlaamse film van dit genre uit het recente verleden deed beter. De film staat dan ook op een solide nummer 1 van de nationale bezoekersaantallen (en wordt enkel vertoond in Vlaanderen en Brussel).

“Holy shit ! Dit is veel hoger dan onze verwachtingen. We zijn heel trots en dankbaar voor het talrijk opgekomen publiek. Bedankt aan iederéén!” aldus Adil & Bilall.

Na een fenomenale buzz in de media werd Patser op woensdag 24 januari op het Vlaamse publiek losgelaten en zij vinden massaal hun weg naar de bioscopen. De film startte vorige week in 37 zalen, vanaf komende woensdag komen er nog eens 3 bioscopen bij. En wegens een massa aan uitverkochte zalen voorzien verschillende bioscopen daarenboven extra capaciteit voor de komende speelweek.

De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe. Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

Vanavond gaat de film in première in Amsterdam en eind februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië.

Verhaal

Patser vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers. Snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface.

Patser wordt sinds 24 januari 2018 in de bioscopen verdeeld door KFD.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today