6 °C Antwerpen, BE
maandag 6 februari 2023
6 °C Antwerpen, BE
maandag 6 februari 2023

Daarom stopte Jill Peeters als weervrouw bij VTM

Jill Peeters
© Medialaan/VTM

Ze was één van de meest geliefde weervrouwen van ons land, Jill Peeters. We zagen haar geregeld op televisie en was voor velen zelfs het zonnetje op donkere regenachtige dagen. Toch besloot Jill om te stoppen als weervrouw en zich te richten op andere zaken zoals het klimaat.

Hoewel het voor Peeters een kinderdroom was die in vervulling ging, besloot ze toch om ermee op te houden. In De Morgen vertelt ze waarom. “Weervrouw zal voor mij altijd het allerhoogste zijn. Ik ben dus zeker niet gestopt omdat ik het beu was. Maar er kwamen aanbiedingen die me deden nadenken. Toen moest ik me afvragen of ik wel zou kunnen stoppen met dat weerbericht.”

Jill kreeg van de VN het aanbod om Hoofd Communicatie en Outreach te worden bij het weerdepartement. Voor Jill een onwerkelijk, maar prachtig aanbod.  Hoewel ze uiteindelijk in oktober 2019 haar ontslag gaf bij VTM, zou het nog 3 maanden duren voordat Peeters ook ‘nee’ zei tegen de VN. “Ik vermoedde dat dat met mijn slechte rug te slopend zou zijn. Je moet weten wat je aankunt”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today