19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Dana Winner trekt voor 30ste verjaardag naar Lotto Arena

Dana Winner
© Universal Music/Top Act

In 2019 staat Dana Winner 30 jaar op de planken en dat zal uitvoerig worden gevierd op 9 november 2019 in de Lotto Arena in Antwerpen.

Dana Winner heeft ondertussen meer dan 3,5 miljoen albums wereldwijd verkocht en bracht al meer dan 250 eigen nummers uit. In aanloop van het concert brengt Universal een 3 dubbel album uit met dertig nummers van Dana. De grootste hits, Dana’s eigen favorieten uit haar repertoire en haar grootste buitenlandse hits in het Engels, Frans, Duits en Afrikaans. Uiteraard mogen ook een aantal nieuwe nummers niet ontbreken.

Met haar versie van het Carpenters-liedje ‘Op Het Dak Van De Wereld’ heeft Dana Winner in 1989 een eerste hit te pakken. Het is meteen de start van een indrukwekkende carrière waarin de successen elkaar snel opvolgen. ‘De Oude Man En De Zee’, ‘Woordenloos’, ‘Westenwind’ en ‘Zeven Regenbogen’ belanden allemaal bovenaan de hitparade. De populariteit van Dana in eigen land is fenomenaal, want ze wordt vijf keer verkozen tot beste zangeres.

Maar ook het buitenland ontdekt haar ‘gouden stem’. Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Zuid-Afrika sluiten Dana in het hart. Ze geeft er onvergetelijke optredens en duikt er de hitparades in. Zij is de eerste Belgische die erin slaagt om de meest gedraaide artieste op de Duitse radio te worden. En in Nederland roept Radio 2 haar bijdrage aan de duetten-CD met liedjes van André Hazes uit tot ‘hét kippenvel-moment’ van de plaat. Dana’s Engelstalige cd’s verkopen dan weer als zoete broodjes in Zuid-Afrika en ze is er één van de succesvolste zangeressen.

Met 3 opeenvolgende succesvolle radiosingles, twee nominaties voor Radio 2 Zomerhit (‘Beste Zangeres’ en ‘Zomerhit’) en een zetel als coach in ‘The Voice Senior’ op VTM neemt Dana Winner alvast een mooie aanloop naar haar jubileum volgend jaar. Ook haar cover van ‘One Moment in Time’ van Whitney Houston, die ze bracht tijdens haar avontuur bij Liefde Voor Muziek, heeft voor veel publieke belangstelling gezorgd. Deze cover ging ook viraal op Youtube en bracht wel meer dan 16 miljoen views op.

Lotto Arena

Haar concert op 9 november 2019 in de Lotto Arena Antwerpen wordt de kroon op haar 30-jarige carrière. Het belooft een interactieve show te worden waarin Dana samen met haar publiek haar carrière in de bloemetjes zet. Een uitgelezen kans om de parels uit haar repertoire van de afgelopen 30 jaar live te herbeleven. Een concert dat in combinatie met de ambiance van de Lotto Arena alleen maar kan uitmonden in een geweldige avond.

Tickets gaan in verkoop vanaf dinsdag 13 november om 10u via www.gracialive.be , www.teleticketservice.be , www.fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today