2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023
2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023

Dana Winner zorgt voor positief geluid met nieuwe single ‘Als Je Zingt’

dana winner
© Universal Music

Voor haar nieuwe single ‘Als je zingt’ vond Dana Winner inspiratie bij de Britse zangeres met Indisch-Fijische roots Tanita Tikaram.

Tikaram bracht in 1988 haar debuutsingle ‘Good Tradition’ uit en dit nummer kreeg, mede door de mooie boodschap, meteen ook een speciale plaats in het hart van Dana. Deze song mocht dan ook niet ontbreken op het album ‘Eerste liefde’ en werd daarvoor in een swingend en aanstekelijk Nederlandstalig jasje gestoken.

“Ik word nog steeds spontaan vrolijk telkens ik ‘Good Tradition’ op de radio hoor en dus wou ik ook een positieve Nederlandstalige tekst”, zegt Dana Winner. “Het originele nummer gaat over het feit dat ondanks dat er ruzies of meningsverschillen kunnen zijn binnen je familie, je je toch altijd veilig kan voelen bij hen. Een mooie boodschap vind ik, maar zelf hebben we ervoor gekozen om uit te gaan van een wat “lichtere” benadering. Ik vind verbondenheid, op alle vlakken, erg belangrijk in onze samenleving en muziek kan daar een grote rol in spelen, want ‘als je zingt’, breng je mensen samen”, zo besluit Dana.

‘Als je zingt’, de nieuwe single van Dana Winner is erkrijgbaar op iTunes en te beluisteren op Spotify.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today