1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023
1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023

Danni Heylen trekt haar stoute schoenen aan: “voor een familielid dat niet durfde”

Foto: Photo News

Het heeft eventjes geduurd, maar de cultuursector draait eindelijk terug op volle toeren. Ook ‘Assisen 3: De Wurgmoord’, van productiehuis Uitgezonderd kon eindelijk van start gaan en werd na de première op veel lof onthaald. Daarin speelt Danni Heylen de rol van kaartlegster Rita. “Niet alleen ben ik blij dat ik opnieuw op de planken mag staan, het is ook zo fijn om eens een slecht mens te mogen vertolken”, vertelt Danni over haal rol in Story. In het stuk wordt Danni vergezeld van kleppers zoals Kürt Rogiers en Francesca Vanthielen.

Hoewel Danni een kaartlegster speelt in het theaterstuk staat ze zelf heel sceptisch over kaartleggen. “Voor een familielid dat zelf niet durfde, ben ik wel eens naar een helderziende gegaan. Ik had enkel een foto mee van haar en op basis daarvan kon die veel vertellen over mijn familielid. Al dacht ik wel: is dat puur toeval of kent die haar? Ik sta er vrij sceptisch tegenover. Maar misschien moet ik mijn toekomst eens laten voorspellen. Alhoewel ik liever alles gewoon op me laat afkomen.”

In ‘Assisen’ trekken we naar de rechtbank waar wordt geoordeeld over schuld en onschuld. Danni is nog nooit met de rechtbank in aanraking gekomen. Ze verscheen nog nooit voor de rechter en werd nog nooit opgeroepen om in een jury te zetelen. “Al lijkt me dat wel heel boeiend om eens mee te maken, ook al rust er een gigantische verantwoordelijkheid op je schouders en duren zulke processen heel lang. Dan liever een rechtszaak op de planken”, lacht Danni.

‘Assisen 3: De wurgmoord’ is nog tot 26 september te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Info & tickets via uitgezonderd.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today