22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Dat stoort Amine Boujouh mateloos

Foto: VTM

Ondanks het feit dat Amine Boujouh de Vlaamse taal en de gewoontes perfect beheerst, ondervindt hij nog heel vaak vooroordelen.

Zo ook toe hij met twee Vlaamse vrienden op een terras ging zitten om iets te drinken. “Ik stapte binnen om drie koffies te halen, maar ik kreeg te horen dat ik niets mocht bestellen omdat ik een petje droeg. Ik nam meteen mijn petje af en herhaalde mijn bestelling, maar ik kreeg de koffies toch niet mee”. Onthult Amine aan Gazet van Antwerpen.

Uiteindelijk stapte hij enorm ontgoocheld naar buiten. Waarop één van zijn Vlaamse vrienden zijn pet nam en koffies ging bestellen. Even later kwam hij met drie koffies buiten, zonder problemen ondervonden te hebben.

“Zoiets stoort mij enorm. Het is jammer dat er zo veel vooroordelen zijn. Daarom vind ik het zo goed dat er in Familie een volledig gezin van Marokkaanse afkomst zit”, vertelt Amine aan Gazet van Antwerpen.

 Ik heb al veel gepraat met de schrijvers en zij houden daar rekening mee, waardoor ons verhaal zo echt is. Dat soort verhaallijnen helpt om onrecht en vooroordelen tegen te gaan.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today