12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Francesco Planckaert: “Wij gaan vaak op ons gevoel af”

Francesco Planckaert
Foto: VRT

Opgeven staat niet in de woordenboek van Francesco Planckaert. Hij is voor alles even gemotiveerd en smijt zich elke keer weer. En dat is soms wel eens een probleem.

“Ik zou soms wat meer moeten nadenken: ‘Kan dat er nog wel bij?’ Je moet het ook nog kunnen bolwerken, zonder afhankelijk te zijn van iemand anders. Je mag nooit blindelings op iemand anders rekenen, dan kom je nooit voor verrassingen te staan”, klinkt het in Dag Allemaal.

De familie Planckaert weet dat ze altijd op elkaar kunnen rekenen en daarom durft iemand wel al eens een zotte beslissing te nemen. En ze hebben ook geen moeite om anderen te vertrouwen.

“Wij zijn altijd voorzichtig, maar wij gaan wel op ons gevoel af. Toen Katrien van het productiehuis kwam praten over ‘Château Planckaert’, hadden we op 5 minuten beslist dat we het zouden doen, omdat het gevoel meteen goed zat. Is dat gevaarlijk? Tot nu toe is het altijd positief uitgedraaid.”

De Planckaerts hebben al heel wat mooie dingen gerealiseerd en dat mag zeker gezegd worden. Al kunnen ze ook wel wat kritiek verdragen. “Ik krijg soms complimenten die niet gemeend zijn, mensen willen dan slijmen. Maar dat doorzie ik. Wij hebben 20 jaar chambres d’hôtes gehad, dan heb je wel wat mensenkennis.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today