14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Francesco Planckaert: “Ik had nog enkele jaren verder kunnen klungelen”

Francesco Planckaert
Foto: VRT

Er lag Francesco Planckaert net als zijn vader een mooie carrière als wielrenner in het verschiet. Maar door enkele blessures moest Francesco het opgeven en werd hij nooit zo beroemd als zijn vader.

Nochtans was Francesco net zo getalenteerd als zijn vader. Na zijn laatste profseizoen kreeg hij nog een nieuw contract aangeboden.

“Voor het minimumloon. Ik zat daar aan tafel tegenover mijn ploegleider en hij begon doodleuk een lijstje af te drammen van alle koersen waarin ik had opgegeven. Zijn enige bedoeling was om mij de grond in te boren zodat hij me niet teveel moest betalen. Door de aandacht die ik in ‘De Planckaerts’ kreeg, was het publicitair nochtans niet oninteressant om mij in de ploeg te houden”, zegt Francesco in Dag Allemaal.

Francesco besloot dan maar om een punt te zetten achter zijn wielercarrière en dat had niemand zien aankomen. Ook Eddy niet.

“Hij was gechoqueerd. Ik had gerust nog enkele jaren verder kunnen klungelen en misschien was ik dan nog altijd aan het koersen, maar het hoefde niet meer voor mij. Ik ben nog altijd fier dat ik toen die beslissing heb genomen en dat ik op een andere manier m’n weg gezocht heb in het leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today