15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Janine Bischops: “Ik heb haar met een leugentje weten overhalen” 

Foto: VTM

Bekende acteurs, actrices, zangeres, zangeressen, etc vertellen wel eens vaker dat hun ouders niet achter de keuzes staan die hun zoon of dochter maken. Heel wat ouders hebben liever dat hun kind eerst een volwaardig diploma haalt en daarna probeert om misschien die andere droom te verwezenlijken. 

Zo was de moeder van Janine Bischops niet akkoord dat haar dochter actrice wou worden. Zij vond acteurs hoeren en weigerde een jaar lang om naar een voorstelling te komen. 

“Ik mocht van mama mijn haar zelfs niet los doen. Op dat vlak was ze best streng. Ze was bang dat ik verloren zou lopen. En we hebben vaak harde ruzies gehad toen ik wilde acteren. Daarbij lieten we onze tranen de vrije loop. Mama uit woede, ik uit verdriet”, vertelt Janine in Primo. 

Janine vond het heel erg dat haar mama niet naar haar voorstellingen kwam kijken en dat het altijd haar pa alleen was die in de zaal zat. 

“Uiteindelijk heb ik haar toch met een leugentje naar de KVS gekregen. Ik had haar verteld dat de directeur alle ouders had uitgenodigd voor de première. Maar ma zag me toen in dat stuk de hoofdrol spelen naar Nand Buyl, die ze herkende van tv, en zoen is ze overstag gegaan. Ze vond het zelfs fantastisch en was even trots als pa.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today