8 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023

De onzekerheid van Mol Philippe werd hem teveel

De onzekerheid van Mol Philippe werd hem teveel

Foto: Play4

Afgelopen week werd er een klein bommetje gedropt in De Mol. Philippe, die tot dat moment bij veel kijkers onder de radar was kunnen blijven, kreeg prestatiestress. Kijkend Vlaanderen kon aan het einde van aflevering vijf gezamenlijk hun ingevulde Mol-boekjes weggooien, want plots stond daar Philippe. Die kwam doodleuk – vijf afleveringen te vroeg – meedelen dat hij De Mol was, maar het gevoel had dat hij de rol niet langer kon waarmaken.

“We merkten als ploeg dat Philippe het aflevering na aflevering moeilijker begon te krijgen”, vertelt presentator Gilles De Coster in Humo. “Zijn sabotages bleven onopgemerkt en op zijn prestaties was eigenlijk weinig aan te merken, maar Philippe voelde dat zelf niet zo aan. Bij hem was het vat af en zijn mentale gezondheid kwam in het gedrang. Dat kunnen we als televisiemakers natuurlijk niet negeren, dus hebben we in onderling overleg beslist om ermee te stoppen en een nieuwe Mol aan te duiden.”

Philippe zelf staat achteraf nog steeds achter die keuze. “Ik belandde in een negatieve spiraal en sliep nog amper uit angst om mijn mond voorbij te praten. Dat begon door te wegen tijdens de opdrachten en ook op te vallen voor de andere groepsleden.”, aldus Philippe in Humo. “De steun die ik van de groep en het team kreeg, was alleszins hartverwarmend. Gezondheid gaat nog steeds boven entertainment.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today