7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

De Romeo’s zijn op 26 september dé headliners van het 30ste Leuvense Studentenwelkom!

Vanaf deze week komt het Leuvense studentenleven weer op gang met de intocht van de hogeschool- en universiteitsstudenten. Zoals de traditie het wil, worden zij op donderdag 26 september “officieel” verwelkomd tijdens het Studentenwelkom, dat dit jaar voor de 30stekeer plaatsvindt op de iconische Leuvense Oude Markt. Organisator VZW Oude Markt Leuven trekt voor zijn jubileumeditie alle registers open. “Om 20.00 uur start Lennert Wolfs, de 22-jarige resident-dj van Carré die ook al draaide op Tomorrowland en deze zomer een radiohit scoorde met ‘Papi Dime’. De studenten dragen de dj met het donorhart op handen, omdat hij een doorzetter is die perfect weet hoe hij het publiek moet bespelen. De 1 jaar oudere 5NAPBACK neemt het daarna over. De voorbije 3 jaar speelde hij 650 (!!) dj-sets, waaronder op Tomorrowland, Hypo O Dream, Summerfestival en warmde hij reeds op voor Dimitri Vegas & Like Mike in de befaamde club Amnesia opIbiza. Belgische kleppers met internationale uitstraling dus en dat geldt ook voor de Partyshakerz (Daydream, Laundry Day, Marktrock), die in hun XL-bezetting Sakso en Violinvasion meebrengen naar de Leuvense Oude Markt”, zegt voorzitter en organisator Erik De Rop.

De Romeo’s
Ter gelegenheid van de 30ste Studentenwelkom pakt de organisatie uit met een verrassing van formaat: De Romeo’s. “Ongelofelijk wat die gasten de voorbije maanden weer gepresteerd hebben en door hun doortochten op de Moose Bar, Kamping Kitch en Tomorrowland, zijn die gasten razend populair bij onze studenten. Het is de eerste keer dat De Romeo’s, voor een studentenpubliek, op een bomvolle Oude Markt hun opwachting maken en ik kan je verzekeren dat het voor hén en ons publiek een unieke ervaring wordt”, zegt Erik De Rop enthousiast. 

Het is een jaar om nooit meer te vergeten en optreden op ‘de langste toog van Europa’ is de zoveelste kers op de taart. Als het over studeren gaat is geen van ons 3 een voorbeeld, maar gaat het over ‘een goed feestje’ bouwen, dan zijn wij de experten! Met veel goesting gaan we de studenten vermaken en hen op onze manier veel succes toewensen met het nieuwe academiejaar”, zegt Romeo Chris Van Tongelen. 

Feest
Sinds 1990 wordt het originele Leuvense Studentenwelkom al georganiseerd op de Oude Markt en net als de voorbije 29 edities wordt het – dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, brandweer, politie, hulpdiensten en met de steun van het Leuvense stadsbestuur, Liefst Leuven en enkele partners –  op donderdag 26 september opnieuw één groot volksfeest. “Ik kan alleen maar bevestigen dat geen enkele ouder zich  zorgen moet maken tijdens het komende academiejaar, want wij garanderen alle studenten en Oude Markt-bezoekers een unieke, verbroederende sfeer die ‘de langste toog ter wereld’ typeert”, zegt Erik De Rop.

Het 30ste Leuvense Studentenwelkom vindt op donderdag 26 september plaats op de Oude Markt en is gratis. Om 20.00 uur start Lennert Wolfs. Om 21.00 uur speelt 5NAPBACK,  gevolgd door een optreden van De Romeo’s. Tussen 22.30 uur en middernacht sluiten Partyshakerz XL ft Sakso & Violininvasion het feestje af.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today