7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 31 januari 2023
7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 31 januari 2023

De Sinksenfoor draait een hele zomer lang in Het Fakkeltheater

Sinksenfoor
© Het Achterland VZW

Zondag ging De Sinksenfoor, de nieuwste productie van Het Achterland, in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Acteurs Carry Goossens, Linda De Ridder, Luc Caals, Danni Heylen, Anne Van Opstal, Brent Pannier en Timo Descamps werden aangemoedigd door heel wat genodigden op deze première. Iedereen heeft wel stiekem een beetje heimwee naar de kermis uit zijn kindertijd en deze sfeer en nostalgie had regisseur Jeroen Maes mooi weten te vatten in deze voorstelling. De Sinksenfoor staat tot en met 19 augustus op de affiche van de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. ​

Frivole zomer in Het Fakkeltheater

Het Achterland presenteert zich met De Sinksenfoor, voor het derde jaar op rij, als hét productiehuis dat originele, Antwerpse, zomerse komedies maakt voor een breed publiek. Viva Minerva en Café Beveren waren telkens een schot in de roos. Het authentieke, Antwerpse, warmhartige karakter gekruid met een snufje nostalgie in combinatie met een topcast en een schitterend regisseur-scenarist werden meteen dé signatuur van dit jonge, ambitieuze productiehuis. Ook dit jaar zal het publiek kunnen intekenen op een heerlijke dinner formule op zondag.

Love Story

​In De Sinksenfoor maken we kennis met enkele gedreven forains. Zo is er onze top-entertainer Firmin, die zijn paardenkoers op geheel eigen wijze van commentaar voorziet. Zijn vrouw Vivianne waakt, als een volleerde moederkloek, over haar eendjes in de ‘Duck Race’. En bij Suzy vind je de beste oliebollen van ’t stad. Jakke jaagt u de stuipen op het lijf in zijn spookkot ‘Scary factory’, indien hij goed personeel vindt echter, want keer op keer geven zijn levende zombie’s er namelijk de brui aan. Tot we kennis maken met Bram, een ietwat verlegen jongeman maar, gebeten door de foormicrobe. Jakke koestert nieuwe hoop, maar die is van korte duur, ook Bram wil het na een korte sessie reeds opgeven. De verschijning van de beeldschone Anita – dochter van Firmin en Vivianne – doet hem op slag van gedachten veranderen.

Dat Anita echter voorbestemd is voor Ronny – de zoon van Jakke – , is dan weer een domper voor Bram, zeker als blijkt dat Ronny nogal een kort lontje heeft en op de koop toe eigenaar is van een schietkraam. Een explosieve situatie dus die elk moment kan ontploffen en voor vuurwerk zorgt – iets wat op de Sinksenfoor niet misstaat, natuurlijk. “De Sinksenfoor” belooft een ware rollercoaster love-story te worden. We nemen u mee in een roetsjbaan vol humor, heerlijk herkenbare personages en verrassende wendingen. “Allez allez, roulez roulez! Regardez c’est gagné!”

Praktisch

‘De Sinksenfoor’ staat vanaf 29 juni tot en met 19 augustus op de affiche van de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.  Tickets en info op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today