-0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 maart 2023
-0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 maart 2023

Yvann Verelli neemt Jimmy Frey-hit onder handen!

Yvan Verelli
© RV

Na twee jaar van relatieve stilte komt Yvan Verelli met een nieuwe single, namelijk ‘Saragossa’.  Inderdaad, de release van zijn vorige single ‘De weg naar jouw hart’ is alweer twee jaar geleden.

Met Saragossa kiest Yvan Verelli opnieuw voor een cover. “Ik wilde voor de zomer een uptempo, meezingbaar nummer” aldus Yvan.  “Een klassieker als Saragossa die iedereen kent én kan meezingen, is dan een logische keuze”, zo vervolgt hij.

Saragossa verscheen in 1979 en werd oorspronkelijk uitgevoerd door de Duitse zanger wijlen Rex Gildo.  In Vlaanderen en omstreken maakte natuurlijk Jimmy Frey in datzelfde jaar het nummer wereldberoemd.  Het is dan ook die versie die Yvan koos om in een nieuw jasje te stoppen.

Producer Jean-Pierre Kerckhofs, die eerder al werkte met onder andere De Romeo’s en Steve Tielens, stak het ambiancenummer in een nieuw eigentijds kleedje, gekruid met funky elementen en disco-toetsen. Yvan Verelli ziet de release van deze single als een eerbetoon aan “naamgenoot” Jimmy Frey, immers de echte naam van Jimmy is Ivan Moerman.

Yvan Verelli bracht zijn nieuwe versie van ‘Saragossa’ al enkele keren tijdens zijn recente optredens en het nummer werd alvast heel goed onthaald door het aanwezige publiek.  Met deze nieuwe zomersingle hoopt Yvan alvast om tijdens de zomer menig feesttent en braderie op z’n kop te zetten.

‘Saragossa’ zal vanaf 4 juli 2018 verschijnen op alle gangbare platformen voor download en streaming.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today