30 °C Antwerpen, BE
zaterdag 10 juni 2023
30 °C Antwerpen, BE
zaterdag 10 juni 2023

De succesformule achter ‘Reizen Waes’

Tom Waes
Foto: Photo News

Als je Tom Waes vraagt of kijkcijfers belangrijk zijn voor hem, dan haalt hij aan dat elke televisiemaker zijn kijkcijfers zonder twijfel belangrijk vindt. Het is namelijk een goede indicator om te weten of je goed of slecht bezig bent. “En tv-makers die beweren dat ze kijkcijfers niet belangrijk vinden liegen” aldus Tom Waes in Primo.

Waarom ‘Reizen Waes’ nu net zoveel meer succes heeft dan andere programma’s, daar hebben we toch grotendeels het raden naar. Volgens Tom zou één van de belangrijkste elementen hier zijn: het meenemen van de kijkers in het verhaal zodat ze even hun eigen wereld vergeten.

“Programma’s die me de energiecrisis of oorlog voor even kunnen doen vergeten”, dat is ook hetgeen Tom Waes zoekt volgens Primo.

Ook het kiezen van de juiste steden om naartoe te gaan is niet onbelangrijk. Eerst en vooral doe je wat research maar anderzijds is het belangrijk dat je je eigen ding kunt doen als televisiemaker.

Keer op keer ervaart Tom Waes het grote contrast met onze leefwereld. Er zijn nog zoveel mensen die leven in armoede en wij blijven maar zagen en klagen. Heel wat mensen hebben niets maar slagen er toch in gelukkig te zijn. Dit zou voor velen van ons een voorbeeld moeten zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today