18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

‘Dex Tot De Tweede Macht’: ode van dochter aan vader Dex

Barbara Dex
© CNR Records

Dat Barbara Dex kan zingen, staat buiten kijf.  Het is een talent dat ze erfde van haar vader, Marc Dex. Op haar nieuwe plaat ‘Dex Tot De Tweede Macht’ bezingt ze haar liefde voor de man die haar alles leerde. Het album is verkrijgbaar vanaf 9 februari 2018.

25 jaar geleden bracht een toen piepjonge Barbara Dex haar eerste album ‘Iemand’ uit.  Nog wat onzeker, maar vooral bruisend van talent stond Dex op het grote Songfestivalpodium om ons landje te vertegenwoordigen.  Anno 2018 boette Barbara nog niets aan talent in; de zelfzekerheid en présence waarmee ze op een podium staat, zijn alleen maar gegroeid.

Op haar nieuwe plaat ‘Dex tot de tweede macht’ bezingt Barbara de liefde voor haar vader Marc, haar grote held en voorbeeld. Uit dat album kregen we al de felgesmaakte single ‘Waar moet ik heen zonder jou’ voorgeschoteld.

Het album bevat nog heel wat andere Dex-hits zoals ‘Maar in Amerika’ en ‘Oh clown’. Het album kan je dan ook het best omschrijven als pure nostalgie in een modern jasje.

Tour langs culturele centra

Met het repertoire uit het album ‘Dex Tot De Tweede Macht’, tourt Barbara vanaf februari ook langs de culturele centra in Vlaanderen. Met de voorstelling ‘Dex Tot De Tweede Macht wil ze Marc Dex vandaag, en niet later, in de bloemetjes zetten.

Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van haar vader. Dat het een intimistische muziekvoorstelling wordt die naar de keel grijpt, staat vast. Een muzikaal cadeau voor Marc, haar held, haar vader, haar clown.

Voor alle tourdata kan je hier terecht.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today