-0 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 december 2023
-0 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 december 2023

Marcel Vanthilt: “K3, dat is lager dan de shit waar die mensen in Congo al jaren in zitten”

K3
© Christof Desmedt

In Het Collectief Geheugen, de nieuwe quiz op Één, haalde Marcel Vanthilt opnieuw zwaar uit naar K3. 

In Het Collectief Geheugen beslissene een aantal panelleden over welke fragmenten al dan niet in het collectief geheugen opgenomen moeten worden.  Het was tijdens die eerste aflevering dat Marcel Vanthilt, de ‘geschiedschrijver’ van dienst naar het meidentrio uithaalde.

Toen Vanthilt een fragment te zien kreeg waarin politici muzikaal ontvangen werden tijdens hun bezoeken aan Congo, was de mening van Vanthilt niet voor interpretatie vatbaar.  In zijn onnavolgbare stijl haalde hij uit naar Klaasje, Hanne en Marthe met de woorden: “Erger dan de shit waar Congolezen al jaren in zitten.”

Ook Jacques Vermeire had zijn mening over de fragmenten. “K3 heeft veel te danken aan Marcel Vanthilt,” lachte Vermeire. “Hij heeft ze altijd afgekraakt, en dat is het begin van alle succes. Hij zal wel voor Tindermans kiezen.”

En ook Gert Verhulst werd er in een adem bij betrokken door Maaike Cafmeyer, panellid van dienst, die duidelijk wél het K3-fragment verkiest: “Dat was niet moeilijk om die liedjes in te studeren,” zegt ze tegen Vermeire. “Gert Verhulst had Congo juist gekocht!”

Niet voor het eerst

Dat Marcel het niet zo voor K3 heeft, is geen geheim.  In 1999 haalde hij vlijmscherp uit naar de toen piepjonge Kristel, Karen en Kathleen.  “Fijne vleeswaren, dames, maar vleeswaren is ook charcuterie en qua liedjes is dat dus charcuterie met peren. Gelukkig bent u wel in Studio 100 – hier wonen ook Samson en Gert. En wat betreft zeer jonge babyliedjes: een tien! Qua Eurosong helaas…”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today