19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Dit is de jury van De Slimste Mens Ter Wereld

Slimste Mens Ter Wereld
© VIER

Jonas Geirnaert, Jeroom, Rik Verheye, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Jan Jaap van der Wal, comeback Herman Brusselmans, nieuwkomer Barbara Sarafian, Marc-Marie Huijbregts en Wim Helsen. Dat zijn de twaalf juryleden die samen met bevelhebber Erik Van Looy  dit najaar het heelal doorkruisen, op zoek naar de slimste mens ter wereld.

Kapitein Erik Van Looy: “Ik ben ontzettend blij met mijn bemanning. Deze twaalfkoppige jury, allemaal grote namen, is ambitieus en heeft net als ik ontzettend veel zin in deze dolle vlucht door het heelal.”

“Ik vind het ook heel fijn dat Herman terug is. Hij is een goede vriend en een garantie op een onvergetelijke avond. Zowel voor als achter de schermen.”

“Barbara Sarafian is nieuw achter de jurydesk, maar als ik terugdenk aan haar deelname vorig seizoen, haar ontzettend sterk komisch talent en hoe ze kan slaan en zalven tegelijk, dan kan ik me enkel verheugen op haar intergalactische verschijning.”

“Dat geldt natuurlijk ook voor Wim Helsen, Sven de Leijer, Rik Verheye en Stefaan Degand, Jeroom en Jonas, Bart en Karen. Allemaal mensen die ik zelf heel grappig vind en waar ik het heel goed mee kan vinden. Ze zorgen voor chaos en dat heb ik doorheen de jaren leren appreciëren. Vroeger was ik een controlefreak en had ik liever niet dat er iets fout liep. Nu vind ik niets leuker dan dat.”

“En dan zijn er ook onze twee Nederlanders : Jan Jaap en Marc Marie. Enorm sterk in hun improvisatie, hun mimiek, hun taalgebruik,…. Ik vind Nederlanders geweldig en uiteraard zullen er ook weer wat kandidaten van over de taalgrens naar onze studio reizen voor buitenaards quizplezier. Deze vaste jury zal ook vaak een opmerkelijk gastjurylid verwelkomen aan boord van mijn schip. Nee, ik kan eigenlijk niet wachten om terug in de studio te kruipen. To infinity and beyond!”

Binnenkort maakt Erik Van Looy zijn lijst astronauten bekend die dit najaar de titel van slimste mens ter wereld kunnen bemachtigen. De voorbije weken raakten al enkele namen bekend: Peter Van de Veire, Viktor Verhulst, Julie Colpaert, Saartje Vandendriessche en Clara Cleymans mogen alvast oefenen op hun vulcan salute.

De Slimste Mens ter Wereld start in oktober op VIER. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today